ugroza okoliša

Opasni karabit odbačen i u Kraljevici; policija traga za počiniteljem

22.10.2019 u 11:51

Bionic
Reading

Nakon što je policija uhitila osobu koju sumnjiči da je na Kikovici kraj Rijeke nezakonito odbacila opasni otpad kalcijev karbid, nove količine istog otpada pronađene su i na području Kraljevice, a za počiniteljem se još traga

Iz primorsko-goranske policije u utorak su izvijestili kako je u tijeku kriminalistička istraga s ciljem pronalaska počinitelja, koji je ugrozio okoliš otpadom na području Kraljevice.

Ondje je, nakon dojave koja je zaprimljena u petak, pronađeno više desetaka bačava s kalcijevim karbidom, tzv. karabitom.

Iz Grada Kraljevice najavili su da će taj otpad uskoro biti uklonjen i zbrinut.

Policija je u petak podnijela kaznenu prijavu protiv 45-godišnjaka zbog sumnje da je na području Kikovice odložio veću količinu kalcijeva karbida, te ga je predala pritvorskom nadzorniku

Sumnjiči ga se da je tijekom 14. i 15. listopada tamo neovlašteno odložio na tlo veću količinu opasnog otpada karabita, čime je ugrozio okoliš, živote ljudi i životinja.

Utvrđeno je da 45-godišnjak ne posjeduje potrebnu dokumentaciju za prijevoz i zbrinjavanje opasnog otpada, dok je otpad prijavljen inspekciji za zaštitu okoliša i bit će odvezen na mjesto za zbrinjavanje opasnog otpada.