PROBLEMI I U PROMETU

Olujno nevrijeme paraliziralo jug Hrvatske

01.03.2017 u 15:57

Bionic
Reading

Prometovanje autocestom A1 između čvorova Posedarje i Maslenica do danjeg je zabranjeno svim vozilima dok je na dijelu od Maslenice do Svetog Roka ograničeno na vožnju osobnim automobilima, obavijestio je HAK.

Jak vjetar glavni je krivac što je cijelo jutro bio zatvoren most Dr.Franje Tuđmana i zračna luka u Dubrovniku. Kako javlja Slobodna Dalmacija, u Konavlima je oko sedam sati ujutro počeo padati snijeg, a prestala je s vožnom i trajektna linija prema Mljetu i Lastovu. Teško je doći i do Elafitskih otoka jer vjetar mjestimice puše i do 100 kilometara na sat. Nevrijeme je prevrnulo mnoga plovila i iščupao mnoga stabla te zakrčio neke od dubrovačkih prometnica.

Na sjevernijem dijelu jadranske obale klimatski uvjeti nisu povoljniji. Jadranskom magistralom od Karlobaga do Svete Marije Magdalene nije dozvoljen promet autobusima na kat, vozilima s kamp prikolicama i motociklima. U prekidu je i trajektna linija Sumartin-Makarska i katamaran Ubli-Hvar-Vela Luka-Split, prenosi 24sata. Na graničnim prijelazima Bregana i Pasjak pojačan je izlazak osobnih automobila.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da će tijekom dana olujni vjetar koji puše u smjeru sjeverozapada udarati i brzinom do 17 metar u sekundi. Olujna bura i tramontana i dalje će puhati na Jadranu i to brzinom do 60 čvorova pa se očekuju i valovi od pet metara. Najviše dnevne temperature iznosit će od 4 do 9 na kopnu i 7 do 12 stupnjeva Celzijevih na moru.
U istočnoj Slavoniji i Baranji očekuje se kiša koja bi trebala pasti rano ujutro dok su u drugim dijelovima na kontinentu moguće i snježne padaline.