HAK UPOZORAVA

Olujni vjetar na A1, A6 i Jadranskoj magistrali

11.11.2011 u 22:36

Bionic
Reading

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok, a brzina je ograničena na 60 kilometara na sat, izvijestio je večeras u 21 sat Hrvatski auto-klub

Zbog olujnog vjetra na dionici autoceste A 6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u smjeru Rijeke zabrana prometa za teretna vozila iznad tri i pol tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle, kampere, kombi vozila i vozila s kamp-prikolicama.

Jadranskom magistralom (D8), od Bakra do Novog Vinodolskog i od Senja do Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Sv. Marije Magdalene još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu).

Na autocesti A7 GP Rupa - Diračje, zbog radova, zatvoren je južni trak vijadukta Živice, u smjeru Zagreba, Pule i GP Rupa. Vozila iz smjera tunela Učka (Istra), Opatije i centra Matulja, isključuju na ulaznom kraku čvora Matulji, i obilazno, uz privremenu prometnu regulaciju preusmjeravaju na čvor Jurdani, a vozila iz smjera Rijeke i Zagreba, u smjeru Pule, Opatije i Matulja voze sjevernim trakom vijadukta Živice.

Ulazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Macelj, a izlazak na Bregani.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.