IZA ZATVORENIH VRATA

Okrugli stol s braniteljima postao zatvoreni sastanak

29.10.2014 u 13:52

Bionic
Reading

Iako je predsjednik Sabora Josip Leko još prošli tjedan predstavnike branitelja i stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida pozvao da svoj okrugli stol održe u Saboru, on je jučer održan u šatoru pred Ministarstvom branitelja. Međutim na adrese medijskih redakcija stigli su poziv i informacija da će Sabor sutra ipak ugostiti okrugli stol, no uz naknadno pojašnjenje da će biti zatvoren za javnost

Na okrugli stol, kako ga nazivaju u medijskom pozivu, predsjednik Sabora Josip Leko pozvao je članove saborskog Odbora za ratne veterane (koji broji 13 članova iz redova zastupnika te tri vanjska člana, op.a.) i predsjednike saborskih klubova zastupnika (13 je saborskih klubova, op.a.). Svoj dolazak potvrdili su i branitelji te će sutra u podne 100-postotni ratni invalidi na Markov trg doći pješke.

Unatoč tome što je uobičajeno da okrugli stolovi budu otvoreni za medije, iznenadila je informacija iz Sabora da mediji ipak neće moći poslušati sve o čemu će razgovarati branitelji i saborski dužnosnici.

Naime snimatelji će moći snimiti samo početak okruglog stola, a poslije će novinarima izjave dati predsjednik Sabora Josip Leko i predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški

U Saboru nam kažu da su se predstavnici parlamenta i branitelji dogovorili da susret bude zatvoren za medije te da se ne radi o okruglom stolu, već o svojevrsnom sastanku.

Potvrđuje to za tportal i sam Glogoški, uvjeravajući nas da sastanak neće dugo trajati te da će branitelji sve što kažu na sastanku izreći bez problema kasnije i novinarima.

Podsjetimo, razgovor o prosvjedu branitelja donekle je već načet prošli tjedan na izvanrednoj sjednici Odbora za veterane, no sutra će prvi put s dužnosnicima i zastupnicima u Saboru razgovarati i predstavnici hrvatskih ratnih vojnih invalida.

Predsjednik Sabora Josip Leko u nedjelju je posjetio branitelje koji danima prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici i pozvao ih da dođu u Sabor kako bi se u njemu raspravljalo o njihovim zahtjevima.

'Došao sam da vam kažem da je Sabor otvoren za vas', kazao je Leko tom prilikom i poručio kako se rješenje treba naći 'na demokratskom principu, u najvišoj instituciji države, a to je Sabor'.