suđenje u osijeku

Okrivljeni odbacili optužbe za izvlačenje novca iz Dinama

03.03.2021 u 14:36

Bionic
Reading

Optuženi za nezakonito izvlačenje novca iz NK Dinama, koje je po tvrdnjama Uskoka organizirao bivši čelnik kluba Zdravko Mamić, u srijedu su na osječkom sudu odbacili optužbe da su Dinamo oštetili za oko 200 milijuna kuna

Zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković optužnicu je čitao dva i pol sata, nakon čega su krivnju zanijekali Zdravkov sin Mario Mamić, brat Zoran Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović te poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota.

O krivnji se nije izjasnio prvooptuženi Zdravko Mamić koji se kao bjegunac pred hrvatskim pravosuđem nalazi u BiH i sudi mu se u odsutnosti, dok će se sedmooptuženi menadžer Nikky Arthur Vuksan o krivnji izjasniti naknadno.

Naime, osječki Županijski sud u srijedu je odlučio protiv Vuksana razdvojiti postupak, budući da se njegova odvjetnica Ksenija Vržina zbog privremene nesposobnosti nije pojavila na današnjoj sudskoj raspravi.

Uskok traži oduzimanje protupravne imovinske koristi od optuženih

Uskok je uz optužnicu dostavio i prijedlog za oduzimanjem protupravne imovinske koristi od optuženih te predložio da se pročitaju iskazi u istrazi ispitanih svjedoka i mišljenje sudskog vještaka za financije.

Tome se usprotivila obrana nekoliko okrivljenika, tražeći neposredno ispitivanje svjedoka i vještaka.

Nova glavna rasprava zakazana je za 23. ožujka.

Početak suđenja bio je predviđen za 19. listopada prošle godine, ali su ročišta otkazivana zbog zdravstvenih poteškoća nekoliko okrivljenika vezanih uz epidemiju koronavirusa.

Jednom je suđenje otkazano zbog problema s išijasom okrivljenog Maria Mamića i njegova liječenja u Dubaiju, a posljednji put 1. veljače nakon što je Zdravko Mamić otkazao punomoć odvjetniku Veljku Miljeviću, pa mu je određen branitelj po službenoj dužnosti.