kbc osijek

Ogorčeni roditelj: Naručena djeca su čekala da branitelji izvade krv jer imaju prednost

20.06.2023 u 09:24

Bionic
Reading

Roditelji koji su u petak ujutro s djecom došli u laboratorij za vađenje krvi u Kliničkom bolničkom centru Osijek pobunili su se jer su njihova djeca, koja su tada imala termin, morali pričekati dok to prvo ne obave – branitelji.

“Četvero djece je čekalo. Mi smo bili peti. Sestra je imala popis branitelja i prvo su oni morali. Njih pet, šest. I tek kad su oni završili onda su djeca dobila priliku vadit krv” ispričao je ljutiti roditelj koji je želio ostati anoniman za Telegram. U bolnicu je u petak došao s dvogodišnjim sinom.

Medicinska sestra im je objasnila da su branitelji na sistematskom te da će krv djeci izvaditi tek nakon što obrade njih. “Mislim da nisu krivi niti ta sestra niti ti branitelji koji su tamo došli, već sustav koji je tako složen da pravo prednosti u svim, pa čak i na dječjim odjelima. Kako je krenulo, uskoro će i kreveti na pedijatriji biti rezervirani za branitelje”, ciničan je frustrirani roditelj.

Iz KBC-a Osijek nisu izravno odgovorili Telegramu je li se incident dogodio, ali ga nisu ni demantirali. Tvrde tek kako im, u dogovoru s njihovim koordinatorom, svaki dan dolazi pet do deset branitelja na sistematski pregled, ali da oni nemaju prednost pred ostalim pacijentima.

'U Kliničkom bolničkom centru Osijek, kada god je to moguće, dječja populacija bude prioritetno obrađena', odgovaraju iz KBC-a Osijek.