TIJELO U SMETLIŠTU UZ CESTU

Odvjetnik obitelji Bilić tvrdi da je Antonija pronađena

28.11.2012 u 16:24

Bionic
Reading

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić smatra kako je po svim analizama dokaza sa suđenja Draganu Paravinji i svemu što se sada događa nedvojbeno da je kod Modruša pronađeno tijelo Antonije Bilić

Kako je odvjetnik Ljubičić rekao Hini, još je prije godinu dana upozoravao i pozivao da se ponovno pretraži to mjesto jer je analiza kretanja kamiona upućivala na to, ali nitko ga nije slušao. Na pitanje o navodno pronađenim djelovima odjeće Antonije Bilić, Ljubičić je odgovorio da je Antonijina obitelj uključena u istragu i aktivno sudjeluje u prepoznavanju predmeta i slično, ali ih ne želi zvati telefonom i opterećivati jer da im je danas iznimno teško.

Jedan od ključnih tragova potrage za Antonijom Bilić bio je signal njezina mobitela zabilježen u Modrušu te telefonski poziv oca Dragana Paravinje 7. lipnja, baš u vrijeme koje, uz druge nedvojbeno utvrđene činjenice, omogućava da se utvrdi mjesto i vrijeme kada je i gdje je Paravinja mogao činiti ili prikrivati već učinjene kriminalne radnje nad Antonijom Bilić

Izvori bliski istrazi koji su željeli ostati anonimni na jednom od prošloljetnih sastanaka predstavnika HGSS-a u uredu karlovačke županije iznosili su podatke koji su suzili mjesto kriminalnog događaja na područje između Ogulina i Modruša u određenih pola sata predvečer 7. lipnja prošle godine.

No, potraga policije i HGSS-a nije našla tražene biološke tragove ni konkretan predmet, zavjesu iz kabine Paravinjina kamiona.

Analizom svih podataka, posebice dokaza o kretanju Paravinjina kamiona od Drniša do Ogulina i natrag do Splita, utvrđeno je da je vozio autocestom A1- Dalmatinom, stao nakon tunela Male Kapele na odmorištu Modrušu 20 minuta, što se sve rekonstruiralo preko nadzornih kamera i zapisa tahometra. Po njegovom iskazu, tu je na odmorištu bacio mobitel Antonije Bilić.

Zatim je kamionom nešto prije 16 sati sišao s autoceste, što je snimljeno nadzornim kamerama. Došao je u ogulinsku tvornicu "Semmelrock" na utovar, gdje je ostao pola sata. U tih pola sata utovara u 16 sati i tri minute maknuo je tahograf, a u 16 sati i 37 minuta izišao je iz tvornice.

Poznato je također da se vraćao prema Splitu, no ne odmah. Kamere su zabilježile povratak na autocestu koja je u neposrednoj blizini "Semmelrocka" tek u 17 sati i 39 minuta. U 17 sati i 22 minute Dragana Paravinju zvao je na mobitel njegov otac, a poziv je samim uspostavljanjem veze zabilježen na jednom repetitoru kod Modruša.

Analizom podataka utvrđeno je da je bio na području udaljenom 15 minuta vožnje od autoceste. Kad se oduzme i dodatnih 15 minuta potrebnih za povratak na autocestu, ostaje pola sata vremena, čime je ograničeno područje na kojem je fizički mogao biti između 17 sati i 22 minute, kad ga je otac zvao, i 17 sati i 39 minuta, kad je ušao na autocestu, a to je područje kod Modruša gdje su jučer pronađene ljudske kosti.