Završilo ispitivanje

Odvjetnik Dragana Kovačevića: 'Iznenađen je. Ovo je potpuno neživotno, ne znam kako smo došli na ovaj nivo'

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 07.04.2021 21:17
  • Objavljeno 07.04.2021 u 20:17
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Završilo je ispitivanje bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića u USKOK-u. Kovačević odvjetnik Tomislav Grahovac kazao je kako je on iznio svoju obranu i porekao krivnju u cijelosti. Nije htio iznositi detalje, ali potvrdio je da se radi o kaznenom djelu primanja mita

“S obzirom na način kako je u pouci o pravima njemu stavljeno to kazneno djelo na teret, on prvenstveno smatra da nije niti mogao počiniti kazneno djelo na taj način i to je objasnio u svojoj obrani. Mogu vam samo reći da je i činjenično i okolnosno objasnio iz kojih razloga on nije počinio to kazneno djelo”, rekao je Grahovac, javlja N1.

Kovačevićevi odvjetnici nisu znali hoće li biti zatražen istražni zatvor.

U pretragama imovine izuzeta je određena dokumentacija, potvrđuju odvjetnici.

“Prema onome što smo mi uspjeli vidjeti više manje je to sva istra dokumentacija koja je do sada bila u spisu. Zapravo, ne znam što se i tražilo, ponavlja se ista dokumentacija”, kaže Grahovac.

Drugi odvjetnik Dragana Kovačevića, Ivo Farčić, gostovao je u RTL-u Danas.

"Smatram prilično neuvjerljivim ovaj činjenični opis koji nam se prikazao. Moram se ograditi, ja činjenični opis znam iz medija. Nismo primili službeni činjenični opis. Izgleda mi potpuno neuvjerljivo da će netko pokušati uvjeriti sud, a i javnost, da postoji ugovor kojim neka pravna osoba kupuje nekretninu, postoji dokaz da je ta pravna osoba platila nekretninu i nakon toga je ta nekretnina u zemljišnim knjigama provedena na tu pravnu osobu, a ustvari, bi ta nekretnina trebala pripadati Draganu Kovačeviću ili nekome trećem. To je potpuno neživotno i neuvjerljivo i ne znam kako smo došli do tog nivoa", kazao je Farčić za RTL.

Na pitanje o pretresima, Farčić je rekao da je uvjeren da nije pronađeno "ništa od nekakve bitne važnosti". "Kad se ponovno radi pretres na lokacijama gdje je prije pet ili šest mjeseci proveden detaljni pretres, kada je počinjao postupak, meni to izgleda da je svrha toga samo da se uvjeri javnost, ili možda nekog trećeg, da je moj branjenik osoba koja kontinuirano radi nekakva kaznena djela pa su se i sad našli neki dokazi. Što je pretjerano jer se radi o nekažnjavanoj osobi", rekao je Farčić.

  • +16
  • +13

Dragan Kovačević

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Kazao je da će Kovačević iznositi svoju obranu. "Neće je iznositi detaljno, jer detaljno sada nećemo niti znati predmet, ali će reći svoj stav i mišljenje o inkriminacijama", kazao je Farčić.

Otkrio je da je već razgovarao s Kovačevićem, ali da nisu komunicirali o obrani. "Prilično ga je iznenadilo", rekao je Farčić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!