ZAGREBAČKA GRADSKA SKUPŠTINA

Odlaganje smeća na Jakuševcu do kraja 2018.

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 26.10.2010 22:07
  • Objavljeno 26.10.2010 u 22:07
smeće, jakuševac

smeće, jakuševac

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine večeras su prihvatili izmjene i dopune gradskoga prostornog plana po kojim bi se do kraja 2018. produžilo odlaganje smeća na odlagalištu u Prudincu u Jakuševcu

Pročelnik gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić rekao je kako su ciljevi i programska polazišta cjelovita sustava gospodarenja otpadom određeni planom gospodarenja otpadom u gradu Zagrebu do 2015., za koji je potrebno dovršiti postupak strateške procjene utjecaja na okoliš.

Naveo je kako predloženo produljenje roka odlagališta otpada na Jakuševcu osigurava osnovne tehničke uvjete za odlaganje otpada dok se ne donese i ne provede plan gospodarenja otpadom.

Tijekom rasprave Margareta Mađerić (HDZ) upozorila je kako ne postoji dugogodišnji plan gospodarenja otpadom niti Zagreb ima razvijenu strategiju odlaganja otpada. Smatra kako hitno treba izraditi studiju na koji će se način riješiti to pitanje. 'Jakuševac je opasna bomba u Zagrebu', rekla je.

Zastupnici su prihvatili i program održavanja komunalne infrastrukture na području grada Zagreba za ovu godinu, a pročelnik Jelavić kazao je kako se planiran novac za njegovo financiranje od 631,3 milijuna kuna umanjuju za pokriće manjka iz 2009. od 81,884 milijuna kuna.

Stoga će se za financiranje komunalnih djelatnosti osigurati 539,4 milijuna kuna. Mađerić se upitala hoće li biti dosta novca da Zagreb bude čist te hoće li biti dosta novca za čišćenje snijega jer se očekuje oštra zima.

Zastupnici su jednoglasno prihvatili da se Nagrada 'Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost' dodijeli Pavlu Škoki Gavranoviću, učeniku Osnovne škole 'Lovre pl. Matačića', te Kristijanu Vincetiću, učeniku zagrebačke Željezničke tehničke škole.

Uz mnoga imenovanja i razrješenja zastupnici su prihvatili i da se Zagreb proglasi područjem slobodnim od genetski modificiranih organizama.

Skupština je kasno večeras završila rad.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi