LAVINA ODGODA

Odgođen i XCOM

23.05.2012 u 10:44

Bionic
Reading

Prava lavina odgoda se nastavlja; 2K je upravo odgodio XCOM koji se na tržištu neće pronaći prije ožujka sljedeće godine

U posljednjih nekoliko tjedana odgođeno je nekoliko potencijalnih hitova poput BioShock Infinitea i Aliens: Colonial Marines, a sada je, očito, red došao i na XCOM, FPS na kojemu radi 2K Marin studio prema legendarnoj X-COM franšizi. Igra će se tako na tržištu pojaviti između travnja sljedeće i ožujka 2014. godine.

 

Nažalost, 2K nije ponudio nikakvo objašnjenje u vezi odgode, no dobra vijest je da će se drugi XCOM – 'Enemy Unknown' na policama trgovina pronaći kada je i najavljivano – 12. listopada ove godine i to za PC, PS3 i Xbox 360 platforme. Podsjećamo, radi se o turn-based strategiji na čijoj produkciji radi Firaxis Games, studio zaslužan za Civlization franšizu.

 

S obzirom na stare fanove franšize, ovakav rasplet događaja neće ih previše ražalostiti; XCOM je odmah naišao na glasne kritike s obzirom da se radio o FPS-u, dok će 'Enemy Unknown' ostati vjeran korjenima kultne franšize.