OPTUŽBA ZA KORUPCIJU

Odbor EP-a raspravljao o imunitetu Ivana Jakovčić

01.12.2014 u 22:15

Bionic
Reading

Odbor za pravna pitanja Europskog parlamenta raspravljao je u ponedjeljak u Bruxellesu o privatnom zahtjevu za skidanje imuniteta hrvatskom zastupniku Ivanu Jakovčiću, a konačna odluka o tome zahtjevu mogla bi biti donesena u veljači ili ožujku sljedeće godine.

Austrijski poduzetnik George List podnio je preko svog odvjetnika Darija Čehića u privatnoj tužbi zahtjev za skidanje parlamentarnog imuniteta Ivanu Jakovčiću. List je optužio Jakovčića da je od njega tražio 500 tisuća eura mita kako bi realizirao polo-projekt kraj Motovuna, a Jakovčić ga zbog toga tužio za klevetu.

Odbor za pravna pitanja, na sastanku iza zatvorenih vrata, održao je prvu raspravu nakon čega će se pristupiti prikupljanju dokumentacije. Iz izvora EP-a doznaje se da će članovi Odbora negdje u siječnju o tome razgovorati s Jakovčićem, koji će se moći očitovati o osnovanosti zahtjeva.

Poljski zastupnik Tadeusz Zwiefka bit će parlamentarni izvijestitelj za to pitanje. On će pripremiti izvješće o kojem će najprije raspravljati Odbor za pravna pitanja, a nakon toga će se o tome raspravljati i glasovati na plenarnoj sjednici, a prema izvorima u EP-u to bi se trebalo dogoditi u veljači ili ožujku.

Zastupnik Jakovčić nije htio dati komentir sve dok traje postupak.