SVE VIJESTI NA JEDNOM MJESTU

Roditelji vas stalno nešto gnjave oko interneta? Pročitajte ovo

01.03.2018 u 06:56

Bionic
Reading

Zagrebački poduzetnik prije deset godina poželio je spasiti svojeg oca od višesatnog surfanja po internetu i skupio je sve relevantne vijesti na jednom mjestu stvorivši tako stranicu 1klik.hr

Jednim klikom do svih vijesti s hrvatskih portala? Zvuči odlično i posve je moguće zahvaljujući Bojanu Berniku i njegovoj inicijativi. Zagrebački poduzetnik prije deset godina poželio je spasiti oca od višesatnog surfanja po internetu i skupio je sve relevantne vijesti na jednom mjestu stvorivši tako stranicu 1klik.hr.

‘Stalno me ispitivao nešto oko interneta, kako se radi ovo ili ono. Nisam previše strpljiva osoba i nemam snage nekome više puta pokazivati kako se nešto radi, stoga sam zbog svojeg mira odlučio napraviti web stranicu s popisom drugih stranica koje bi mojem tati mogle biti zanimljive. Na stranicu sam stavio i tražilicu Google i apsolutno sve sam prilagodio njemu te lakšem surfanju. I zaista, kako sam mu 1klik.hr postavio kao početnu stranicu, više nije imao pitanja. Svaki put kad bi upalio računalo sve je bilo pred njim, spremno za čitanje’, objašnjava tvorac stranice.

Početna ideja, kaže Bernik, nastala kao produkt čiste lijenosti pretvorene u kreativu, na koncu se proširila i prerasla u ozbiljan projekt.

‘Napravio sam novu verziju s vijestima s najboljih portala i blogova u Hrvatskoj. Danas imamo preko 150 portala čije se vijesti prikazuju na stranici.’

Čisti sadržaj, malo bannera i što manje reklama - njegov je moto. Na prvom mjestu su mu publika i njihovo vrijeme provedeno u čitanju kvalitetnih informacija.

‘Radije ćemo manje zaraditi nego sve prekriti bannerima. Oni koji nas dugo posjećuju točno znaju o čemu govorimo pa se svakako toplo preporučujemo čitateljima koji bi pročišćeni tekst i dobre informacije rado imali na svojem homepageu’, kaže Bojan Bernik.