PREKRASAN TJEDAN

Od utorka do vikenda obilje sunca i do +27

22.04.2013 u 13:17

Bionic
Reading

Lijepo, sunčano i toplo proljetno vrijeme ponovno će nam se vratiti već od utorka i potrajat će do petka. Temperature će u petak uz južino narasti i do 27°C. No za vikend nam ponovno nakratko stiže promjenjivije vrijeme s malo nižim temperaturama, najavljuju prognostičari

U utorak će posvuda doći do smirivanja vremena pa će u većem dijelu Hrvatske biti pretežno sunčano. Malo kiše i umjerene naoblake bit će još ujutro u srednjoj i južnoj Dalmaciji te zaleđu, no popodne će oborine prestati i posvuda će se razvedriti. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, a na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo koje će predvečer potpuno oslabjeti i okrenuti na slab burin. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 6 do 11, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna u cijeloj Hrvatskoj uglavnom će se kretati od 18 do 23°C.

Od srijede do petka u cijeloj će Hrvatskoj biti pretežito sunčano i vedro, ponegdje uz dnevni razvoj naoblake.

U petak će se uglavnom još zadržati pretežno sunčano vrijeme, no u sjeverozapadnim krajevima je moguća umjerena naoblaka, ali bez oborine. Vjetar će biti slab, a u petak će na Jadranu zapuhati umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 6 do 11, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna u cijeloj Hrvatskoj kretat će se od 20 do 27°C.

Za vikend se očekuje umjerena do jaka južina i promjenjivo vrijeme s kišom uz malo niže temperature zraka, no odmah početkom sljedećeg tjedna slijedi razvedravanje.