VRIJEME ZA OBITELJ, PRIJATELJE I MIR

Od srca vam želimo sretan Božić!

25.12.2010 u 10:17

Bionic
Reading

Otkad ljudska vrsta hoda po planetu Zemlji, dakle dulje od sto tisuća godina, najmračniji i najhladniji mjesec u godini povezuje se s velikim slavljem. Ovogodišnji zimski solsticij i službeni početak zime je, zahvaljujući potpunoj pomrčini Mjeseca, obilježila najmračnija noć u posljednjih 400 godina

Ljudi su tako od pamtivijeka upravo krajem prosinca odlučili prkositi mraku i hladnoći okupljanjem u toplini doma, uz obitelj i prijatelje, uz bogatu trpezu.

Neovisno o vjerskom, poganskom ili nevjerničkom blagdanu koji je u različita vremena u povijesti bio obilježavan krajem prosinca, jedno je sigurno - između najmračnijeg doba godine i najtoplijih osjećaja koje gajimo uopće postoji duga i snažna veza.

Svim ljudima dobre volje (a i onima mrzovoljnima) u ovo blagdansko vrijeme želimo da budu okruženi prijateljima i članovima obitelji, da im blagdanski stol bude bogat te da se u potpunosti prepuste osjećaju ljubavi i mira koji vlada među ljudima u ovo doba godine.

No ne zaboravite da naša, ljudska vrsta, nikad ne bi uspjela postati ovo što jest bez međusobne suradnje i pomaganja. I zato, ako možete nekome tko je manje sretan od vas uljepšati ovo vrijeme, usrećit ćete i tu osobu i sebe, a dugoročno pomoći svima nama.

Redakcija tportala od srca vam želi sve najbolje!