pretres zbog pos-ovih stanova?

Od Kuščevića ni traga ni glasa, no javili se njegovi roditelji. Majka poručila: Vi novinari ste grobari živih ljudi

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 20.08.2019 19:46
  • Objavljeno 20.08.2019 u 18:33
Nenad Kuščević sa sinovima 2012. Snimljeni su jer su rekordan broj puta darivali krv

Nenad Kuščević sa sinovima 2012. Snimljeni su jer su rekordan broj puta darivali krv

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dok istražitelji češljaju njegove nekretnine na Braču, od bivšeg Lovre Kuščevića ni traga ni glasa. No, novinarima se obratila njegova majka Žarka Kuščević i kazala: 'Bog vas blagoslovio, grobari su časno zanimanje, ali vi novinari ste grobari živih ljudi'

'Bog vas blagoslovio, grobari su časno zanimanje, ali vi novinari ste grobari živih ljudi', kazala je Žarka Kuščević i pozvala novinare da se pozabave ljepšim stvarima, a ne 'ovim neistinama i senzacijama', pišu 24sata.

'Ne vjerujem niti jedan posto što se dosad pisalo. A kad bude sve gotovo, neka se objavi što se našlo', kazala je. Kaže da se ne brine zbog sina.

'Mirna sam i spokojna jer znam svog sina, na kojeg sam posebno ponosna. On ima empatije prema slabima i siromašnima', rekla je Žarka Kuščević.

Kuća za odmor Lovre Kuščevića u uvali Grska pored Milne

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Ja sam majka koja je zamalo završila na psihijatriji jer nisam mogla sve ovo o njemu slušati. Nije mi bilo drago čitati vaše novine i slušati televiziju. Pustite nam nešto lijepo, u ovoj državi se i lijepe stvari događaju', poručila je majka bivšeg ministra.

  • +2

Nekretnina Lovre Kuščevića u Malinskoj kod Milne

Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Ministrov otac Nenad Kuščević nije bio toliko rječit.

'Moj sin i cijela moja obitelj izvrgnuti su ruglu te sve što bih rekao na tu temu bilo bi krivo prezentirano i shvaćeno, stoga je najbolje ništa ne govoriti', rekao je.

  • +4
  • +1

Nerežišća: Kuća bivšeg ministra Lovre Kuščevića

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Večernji list javlja kako su predmetom interesa istražitelja bili i POS-ovi stanovi u Nrežišćima.

Riječ je o projektu koji je pokrenut u vrijeme dok je Kuščević bio načelnik te bračke općine. U to vrijeme, Kuščević se jako ponosio tim projektom jer je to bio, kako je izjavljivao za medije, prvi otočki POS. Objašnjavao je da je svrha tog projekta trebala biti poboljšanje demografske slike Brača, jer su se stanovi mogli kupiti po cijenama nižim od tržišnih. Na natječaj za kupnju stanova javilo se 40-ak bračkih obitelji, a problem je, prema medijskim napisima, nastao nakon što je Kuščevićeva administracija odabrala njih 12.

Među onima koji su stekli pravo na kupnju tih stanova bio je i Kuščevićev šogor Ivica Žuvić, ali i Svemir Obilinović, sadašnji načelnik općine Nerežišća. Kada se počelo pisati o Kuščevićevim nekretninama i svim nelogičnostima vezanim uz njih, doznalo se i da je Obilinović POS-ov stan kupio iako ima drugu nekretninu u kojoj živi, ali i da ga iznajmljuje turistima. Uostalom, to je novinarima koji su ga to pitali i sam priznao. Doznalo se i da je Kuščević svom šogoru sudužnik za kredit kojim je kupio POS-ov stan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!