vijeća se

Od idućega tjedna škole u deset županija na online nastavi, evo što bi moglo biti nakon praznika

25.03.2021 u 07:34

Bionic
Reading

Zagrebački učenici viših razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola, izuzev maturanata, od ponedjeljka će, neslužbeno se doznaje, prijeći na online nastavu. Iako odluka još nije konačna, ona će gotovo sigurno biti potvrđena na zagrebačkom Stožeru u petak. Učenici bi tako od ponedjeljka bili na C modelu i to zaključno s četvrtkom, s obzirom da u petak počinju proljetni praznici

No, online nastava bi se mogla nastaviti i nakon praznika. Naime, ako epidemiološka situacija i dalje bude loša, velika je vjerojatnost da i prvi tjedan nakon praznika bude po C modelu, piše Jutarnji list.

Da je prelazak na C model i više nego izgledan, i to ne samo za Zagreb, da se iščitati iz riječi premijera Andreja Plenkovića.

Komentirajući epidemiološku situaciju, u srijedu, nakon užeg kabineta, premijer je rekao da se razmatra prelazak na C model nastave.

'Gledat ćemo u svim onim situacijama gdje je epidemiološka slika lošija, da se razmotri prelazak na model C obrazovanja, tj. da škole prijeđu na online sustav. Detaljnije o tome ćemo govoriti sutra, odnosno u petak', rekao je Plenković.

Kako se doznaje u Ministarstvu, očekuje se da će od idućega tjedna deset županija biti na online nastavi. Uz škole Dubrovačke županije, Istarske, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, na online prelaze Varaždinska, Zadarska i Karlovačka županija. Moguć je prelazak Zagrebačke i Krapinsko-zagorske, kažu u MZO.