SJEDNICA POVJERENSTVA

Obrazovna reforma ide dalje: Prošao Akcijski plan i raspisuje se novi natječaj

11.01.2018 u 11:34

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije (PSP) usuglasilo tekst Akcijskog plana, kojeg će Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputiti u javno savjetovanje, te će se raspisati novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ja, zajedno s članovima PSP-a, održali smo sjednicu na kojoj je usuglašen tekst Akcijskog plana, kojeg će Ministarstvo znanosti i obrazovanja u ponedjeljak uputiti u javno savjetovanje, te novi natječaj za ekspertnu radnu skupinu', rekao je Plenković na početku sjednice Vlade.

Istaknuvši kako se obrazovna reforma nastavlja, rekao je kako su konsenzualno usuglasili oba teksta te će na taj način dati posebnu, novu, dinamiku jednoj od ključnih reformi koja je na dnevnom redu Vlade.

Plenković je kazao kako vjeruje da će u iduća dva do tri mjeseca imati 'novi funkcionalni ERS i krenuti s eksperimentalnim dijelom s kojim će krenuti u određenom broju škola u idućoj školskoj godini'.

Za ostali dio, dodao je, pristupit će se ispunjavanju svih mjera i aktivnosti predviđenih Strategijom i Akcijskim planom

Nakon sjednice medijima se obratila ministrica obrazovanja Blaženka Divjak rekavši da su uvjeti natječaja dogovoreni, javlja N1.

'Osnovni princip kojeg smo se držali je da procedura bude otvorena, transparentna, javna', rekla je ministrica.

  • +14
Povjerenstvo za provedbu strategije obrazovanja Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Kad u ponedjeljak otvorimo natječaj i javno savjetovanje, kriteriji i postupak će biti takvi da svi koji ispunjavaju uvjete i žele to, mogu sudjelovati', rekla je.

'Akcijski plan je izradilo prethodno stručno povjerenstvo, sad je malo revidiran i stavljen u okvire dvogodišnjeg perioda, a u javnom savjetovanju će biti 30 dana, nakon što u ponedjeljak bude objavljen', kaže ministrica.

'Što se tiče natječaja za ekspertnu radnu skupinu dogovoreni su uvjeti natječaja. Sve prijave idu online. Nakon administrativne provjere, svi kandidati će biti javno objavljeni. Uvjerena sam da će takav transparentan način rezultirati kompetentnim kandidatima i da ćemo moći izabrati članove ekspertne skupine koji će biti u stanju provoditi svoje dužnsti', zaključila je Divjak.