sedam oboljelih

Oboljeli s područja Osječko-baranjske županije imaju blage simptome

15.03.2020 u 12:48

Bionic
Reading

Još pet osoba s područja Osječko-baranjske županije pozitivno je na koronavirus, pa je sada ukupno sedam oboljelih u županiji, a svi su dobro i imaju blage simptome, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom KBC-u prethodno su zaprimljene dvije osobe s područja Ernestinova, kod kojih je u subotu testiranjem potvrđen koronavirus. Na Klinici za infektivne bolesti osječkog Kliničkog-bolničkog cetra (KBC) ukupno je zbrinuto sedam pacijenata, iz okolice Osijeka. Svi su dobro, s vrlo blagim oblikom bolesti. Riječ je o obiteljskoj infekciji, odnosno vrlo bliskim kontaktima ranije oboljelih osoba, izvijestila je predstojnica Klinike Ljiljana Perić.

Dodala je kako je jutros još pet uzoraka poslano na testiranje za Zagreb, i nalazi se očekuju nakon ponoći.

S klinike se otpuštaju osobe s negativnim nalazima i posve zdrave, ali su i dalje pod nadzorom lokalnih epidemiologa, kazala je Perić. Na upit ima li među zaraženima djece Perić je kazala kako ne bi raspravljala o dobi pacijenata i onome što štiti Zakon o pravima bolesnika.

U osječko-baranjskom županijskom Stožeru napominju da je oko 60 osoba u samoizolaciji i do sada nije zabilježeno kršenje pravila ove mjere. Načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović izvijestio je da su, sukladno naputcima nacionalnog Stožera osigurali prostore za karantenu vozača koji su u tranzitu kroz ovu županiju, ili ovdje dovoze robu, gdje će biti zadržani 24 sata.

Najavio je kako će se u ponedjeljak održati novi sastanak s gradonačelnicima i načelnicima općina s područja Županije, s ciljem poduzimanja daljnjih mjera.