UPOZORENJE ZELENE LISTE

Obnova Cvjetnog trga Bandićeva je izborna promidžba

08.11.2011 u 12:41

Bionic
Reading

Vijećnice Zelene liste u gradskim četvrtima Donji grad i Gornji grad – Medveščak upozorile su danas, organizirajući medijsku konferenciju kod tzv. cvjetnog konja, da 'dodatno uređenje Cvjetnog trga predstavlja bezočno rasipanje novaca Grada Zagreba'

Kod 'cvjetnog konja', koji je na blagdan Svih Svetih osvanuo na ulazu u Varšavsku okružen panoima i natovaren sandučićem u koji građani Zagreba mogu ubacivati stavove tipa 'sviđa mi se', 'ne sviđa mi se' i 'primjedbe', vijećnice Zelene liste Vjera Pećanić i Vlasta Toth izrazile su svoje nezadovoljstvo najavljenim radovima.

Planirano je, naime, popločiti najpopularniju pješačku zonu u Zagrebu s nekoliko vrsta kamena, što u Zelenoj listi smatraju nepotrebnim, a za što je najavljeno izdvajanje najmanje osam milijuna kuna

'U situaciji kad Grad Zagreb i Zagrebački Holding grcaju u dugovima, a male se komunalne akcije izvršavaju s pet do 10 posto, smatramo najavljeno uređenje Cvjetnog krajnje neodgovornim činom', upozoravaju iz Zelene liste.

Podsjetili su i da je najavljenih osam milijuna kuna jednak iznosu godišnjem proračunu gradske četvrti Gornji grad – Medveščak te upitali 'odakle novac kad ga nema ni za popravak pruge i pločnika u Ilici nakon što su ih razmrvili Horvatinčićevi i Strabagovi šleperi i miješalice'.

'Najavljena obnova Cvjetnog trga prvenstveno predstavlja izbornu promidžbu gradonačelnika Milana Bandića na račun građana Zagreba. Ne treba isključiti ni mogućnost da se radi o pogodovanju nekoj građevinskoj firmi koja ima zalihe građevnog kamena, a zbog recesije ga nema kome prodati', ukazuju vijećnice Zelene liste.

Po njihovu mišljenju, riječ je i o kršenju Zakona o lokalnoj i mjesnoj samoupravi te Zakona o gradu Zagrebu kojima su uređenja pješačkih zona i ulica na kojima se ne odvija javni gradski prijevoz u nadležnosti vijeća četvrti.

'Vijeće četvrti Donji grad na čijem se teritoriju nalazi Trg Petra Preradovića nikad o tome nije raspravljalo niti je do sada dobilo ikakvu službenu informaciju', navode u Zelenoj listi.

Pozvali su zastupnike u Gradskoj skupštini da pitanje tzv. obnove Trga Petra Preradovića stave na dnevni red jednog od svojih zasjedanja, ispitaju cijeli zahvat i na vrijeme, kako navode, spriječe bespotrebno i neodgovorno rasipanje gradskog novca za osobne potrebe gradonačelnika i njegovih partnera.