iskrcani u rijeci

Objavljene prve fotografije hrvatskih oklopnjaka Bradley

07.12.2023 u 11:35

Bionic
Reading

Prva 22 oklopna vozila Bradley, koje je Hrvatska nabavila od SAD-a, stigla su u srijedu u Rijeku, a danas su objavljene i prve fotografije isporučenih vozila

Prva 22 od ukupno 89 borbenih vozila pješaštva Bradley M2A2, koje je Hrvatska nabavila od SAD-a, stigla su u srijedu u Rijeku, izvijestilo je jučer američko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

'Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država sa zadovoljstvom objavljuje da su 6. prosinca prva 22 od ukupno 89 borbenih vozila pješaštva Bradley M2A2 Oružanih snaga RH stigla u Rijeku. Ova moćna platforma pojačat će kapacitete Hrvatske vojske i ojačati obrambeni stav NATO-a u regiji, a nudi poboljšane mogućnosti hrvatskoj vojsci za obuku i partnerstvo s Oružanim snagama Sjedinjenih Država', piše u priopćenju američkog veleposlanstva.

  • +9
Oklopna vozila Bradley u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Prema ugovoru između Hrvatske i SAD-a, Hrvatskoj je namijenjeno 89 vozila Bradley. Od toga će 62 biti modernizirana, pet vozila bit će za obuku, a 22 za rezervne dijelove.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Ukupna je vrijednost 196,4 milijuna dolara, od čega američka donacija iznosi 51,1 milijun dolara, a Hrvatska plaća preostalih 145,3 milijuna dolara.

  • +11
Iskrcavanje vozila Bradley Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj