zbog klevete

Obitelj tinejdžera koji se 'odmjeravao' s poglavicom tuži Washington Post: Traže 250 milijuna dolara

20.02.2019 u 17:30

Bionic
Reading

Obitelj Nicka Sandmanna, tinejdžera s viralne snimke na kojoj se 'suočava' s starješinom plemena Omaha, Nathanom Phillipsom tužila je Washington Post za odštetu od astronomskih 250 milijuna dolara zbog klevete.

Sandmanni su angažirali uglednu odvjetničko društvo Hemmer DeFrank Wessels koje je objavila kako su podjeli tužbu protiv novina i traže kompenzaciju od 250 milijuna dolara zbog narušavanja ugleda svojeg klijenta.

'Ovo je samo početak', dodali su odvjetnici. Sandmann je učenik katoličke srednje škole Covington koji je početkom godine bio na skupu March for Life.

Na skup je došao noseći crveni šiltericu s natpisom 'Make America Great Again' kojeg nose pobornici aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

U videu koji se proširio svijetom Sandmann se susreo sa šefom plemena Omaha Nathanom Phillipsom, a taj je susret u medijima predstavljen kao suočavanje. No, kad je objavljena cijelovita snimka postaje jasno da nije bilo nikakvog suočavanja niti sukoba.

Dodatno, poslalo je jasno da je dobar dio demonstranata verbalno napao i učenike srednje škole i indijanske starosjedioce.

'Washigton Post je zlostavljao Nicka Sandmanna zato što je bijelac i učenik katoličke škole te zato što je nosio tzv. MAGA kapu. Javnosti su plasirali pogrešne informacije i proglasili ga rasistom', stoji u tužbi.