BURIĆ:

'Obersnel vodi kukavičku kampanju'

02.05.2013 u 16:03

Bionic
Reading

Hrvoje Burić, kandidat koalicije HDZ-HSS-HSP AS za gradonačelnika Rijeke, predstavio je danas u Rijeci kandidate za njegove zamjenike Dobricu Rončevića i Gorana Mufića te se pritom obrušio na aktualnog i možda budućeg gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela ustvrdivši da on vodi kukavičku kampanju

'Obersnel s građanima komunicira putem pisama Riječankama i Riječanima, kojih je poslao 64 tisuća putem e-konzultacija i društvenih mreža, a nema obraza pogledati ih u oči, kao ni svoje protukandidate. Na lokalnim izborima prije četiri godine pristao je na sučeljavanje, a ovaj put to odbija', rekao je HDZ-ovac Hrvoje Burić.

Burić ima, kako je naglasio, apsolutno povjerenje u svoj tim koji može provesti izborni program 'Rijeka promjena'. 'Ostvarit ćemo svoj program jer je realan i konkretan, a ovo su ljudi koji to znaju, mogu i žele', istaknuo je Burić, dodavši da oni neće biti kao dosadašnja gradska vlast čiji je program ostao samo 'mrtvo slovo na papiru'. 'Siguran sam u ulazak u drugi krug i, u konačnici, pobjedu. Svjestan sam da to nije lak zadatak, bit će potrebno puno truda, krvi i znoja', poručio je Burić.

'Burićevi kandidati za njegove zamjenike su Dobrica Rončević i Goran Mufić, predsjednik riječke organizacije HSS-a', otkrio je Luciano Vukelić, predsjednik GO HDZ-a Rijeka i nositelj riječke gradske liste koalicije HDZ-HSS-HSP AS. Goran Mufić je istaknuo da je Burić jedini kandidat koji može konkurirati sadašnjem gradonačelniku Obersnelu te je uvjeren da će on ući u drugi izborni krug. 'U njemu će ova koalicija iznijeti izbornu pobjedu jer Riječanke i Riječani žele promjene smjera u ovom gradu', rekao je Mufić.

'Lokalni izbori 19. svibnja povijesni su izbori za Riječanke i Riječane jer prvi put od osamostaljenja Hrvatske SDP gubi izbore i mijenja se vlast nakon 65 godina jednostranačja', zaključio je Dobrica Rončević.