OPĆA SKUPŠTINA UN-A

Obama i Rohani nisu se ni rukovali

25.09.2013 u 09:01

Bionic
Reading

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama i iranski predsjednik Hasan Rohani nisu se rukovali, kako se ranije o tome govorilo, prenosi Anadolu Agency (AA)

U okviru Opće skupštine Ujedinjenih naroda održan je ručak za lidere zemalja koje prisustvuju 68. sjednici. Na ručku Rohani i Obama se nisu rukovali.

Jedan od viših dužnosnika iz SAD-a je, u vezi s ovim, rekao da su američke vlasti spremne na neformalne pregovore s Iranom, dodavši da su iranske vlasti poručile da je nastala situacija s 'rukovanjem' previše komplicirana za njih.

Netanyahu: Delegacija Izraela neće slušati obraćanje iranskog predsjednika

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je naredio izraelskoj delegaciji da napusti prostoriju tijekom obraćanja iranskog predsjednika Hasana Rohanija, prenosi Anadolu Agency (AA).

U pisanom priopćenju iz kabineta premijera navodi se da je Netanyahu to zahtijevao od izraelske delegacije, kao što je to bio slučaj i prošle godine.

Unatoč umjerenijoj politici Rohanija, izraelske vlasti navode da Iran nije promijenio politiku protiv Izraela, podsjećajući na riječi Netanyahua kada je rekao da Rohani, 'poput svog prethodnika Ahmedinedžada, nije priznao Holokaust'.

'Slušat ćemo iranske lidere na sjednici UN-a ukoliko iranski lideri prestanu opovrgavati Holokaust, ostave planove o uništenju Izraela i priznaju Izrael', rekao je Netanyahu.

Iranski predsjednik Hasan Rohani napravio je povijesni zaokret i izjavio u utorak da su nacisti počinili 'prijekora vrijedan' zločin protiv Židova, odgovarajući u televizijskom intervjuu za CNN na pitanje prihvaća li da se Holokaust dogodio.