NEUSPJELA IZNUDA

Nožem na policajca nakon demoliranja kafića

23.12.2010 u 19:57

Bionic
Reading

S kaznenom prijavom za prijetnju, iznudu, napad na službenu osobu i tešku krađu provaljivanjem, 44-godišnji Roberto Rigi, s nadimkom Bagami, priveden je istražnom sucu Županijskog suda u Puli. Još od ranije znanac policije, sva ova djela koja mu se stavljaju na teret počinio je u istom danu

Naime, u utorak oko 23 sata uvečer demolirao je caffe bar u Ulici Joakima Rakovca u Rovinju. Pokušao je od 30-godišnjeg vlasnika iznuditi 3.000 kuna, a kako traženi novac nije dobio, počeo je prijetiti vlasniku te si dao oduška mahnitim razbijanjem inventara, pri čemu ga je zatekla i policija.

Kad mu je izdana zapovijed da prestane narušavati javni red i mir, Rigi se oglušio te je s nožem u ruci nasrnuo na policijskog službenika. Kako je izvijestila PU istarska, policijski službenici su ga uz uporabu sredstava prisile svladali i priveli u rovinjsku Policijsku postaju.

Nadalje, Rigi koji je poznat po demoliranju kafića prije dvije godine, pri čemu je razbijao i prijetio zarazom HIV-om, u utorak je nekoliko sati prije divljačkog pohoda u caffe baru još i provalio u stan 46-godišnjeg talijanskog državljanina, kojemu je ukrao sunčane naočale, sat, više mobitela te novčani iznos od oko 2.000 kuna, pri čemu je oštetio vlasnika za najmanje 5.000 kuna.