renata margaretić urlić

Novinarka, likovna kritičarka... Tko je predsjedničina savjetnica koja je zatražila prekid debate?

Renata Margaretić Urlić

Renata Margaretić Urlić

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

S RTL televizije izvijestili su u utorak da je završetak TV-debate predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića u ponedjeljak navečer zatražila savjetnica predsjednice Republike Renata Margaretić Urlić. Istražili smo tko je predsjedničina savjetnica

Dodali su i da je savjetnica Margaretić Urlić na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera te da je tijekom emisije ušla u režiju i zatražila da se 'zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi'.

Na pitanje urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da 'dolazi u ime stožera', izvijestili su s RTL-a nakon medijskih upita i izjava iz oba stožera predsjedničkih kandidata o tome tko je tijekom RTL Duela zatražio preskakanje zadnje tematske cjeline i završetak emisije.

Renata Margaretić Urlić je novinarka, likovna kritičarka i povjesničarka arhitekture koja obnaša dužnost savjetnice predsjednice za društvene djelatnosti i mlade.

U biografiji na službenim stranicama Ureda predsjednice stoji da je povijest umjetnosti i komparativnu književnost diplomirala na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, gdje je magistrirala (2008) i upisala doktorski studij s temom hrvatske poslijeratne arhitekture.

  • +1

Renata Margaretić Urlić

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Radila je u informativnom programu Hrvatskog radija, a surađivala je u emisijama programa za kulturu HTV-a, gdje je od 2002. radila kao urednica i voditeljica tjednih emisija, autorica dokumentarnih filmova o velikanima hrvatske kulture, te komentatorica izravnih prijenosa.

Bila je i v.d. rukovoditeljica Programskog odjela za kulturu HRT-a. Članica je Hrvatske sekcije AICA, a osvrte i kritike objavljuje od 1994. u brojnim dnevnim i stručnim časopisima. Objavila je 2009. godine monografiju o arhitektu Slavku Jelineku.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Davor Gobac, Boris Vujčić, Sunčana Glavak, Renato Petek…

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!