važan info

Novi Zagreb od sutra bez tople vode, a zapadni dio grada od ponedjeljka

13.06.2023 u 15:40

Bionic
Reading

Stanovnicima u zapadnom dijelu Zagreba bit će obustavljena isporuka tople vode od 19. do 26. lipnja, zbog radova na proizvodnom postrojenju Elektrane-toplane Zagreb, a od sutra su bez tople vode stanovnici Novog Zagreba, priopćili su u utorak iz HEP-a

Bez tople vode tijekom cijelog sljedećeg tjedna bit će stanovnici u naseljima Trešnjevka, Knežija, Srednjaci, Gredice, Gajevo, Staglišće, Jarun, Vrbani, Voltino, Rudeš, Prečko, Špansko, Gajnice i Malešnica.

Usporedno s navedenim radovima HEP-Toplinarstvo provodi radove na revitalizaciji vrelovodne mreže na području glavnog grada, zbog kojih će krajnji kupci u naseljima Rudeš, Prečko, Špansko, Gajnice i Malešnica bez tople vode biti sve do 10. srpnja.

Zbog spomenutih radova na revitalizaciji, stanovnici novozagrebačkih naselja Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština bez tople vode bit će od sutra, 14.lipnja do 3.srpnja.

Radovi na proizvodnom postrojenju Elektrane-toplane provode se radi optimiranja postrojenja u kojem se proizvodi toplinska energija za zagrebački centralni toplinski sustav, poručuju iz HEP-a, dok će se projektom  revitalizacije  vrelovodne mreže dotrajali vrelovodi zamijeniti modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi.