problematični krak

Pukao dotrajali vrelovod u Karlovcu; policija i neboderi ostali bez grijanja

16.12.2022 u 11:04

Bionic
Reading

U Karlovcu su u petak bez grijanja postaja prometne policije i neboderi kod tržnice zbog puknuća starog vrelovoda u Ulici Tina Ujevića, no Gradska toplana najavljuje da će grijanje doći tijekom dana

Grijanja nema jer je pukao vrelovod u šahtu u Ujevićevoj ulici, a radi se o dijelu starog vrelovoda čija je zamjena planirana sljedeće godine, rekao je direktor Gradske toplane Hrvoje Klobučar.

Budući da je Gradska toplana u neposrednom susjedstvu tih nebodera i policije, lako se moglo dogoditi da i ona ostane bez grijanja, ali to se, rekao je Klobučar za Hinu, ipak nije dogodilo jer je njezina zgrada na drugom kraku vrelovoda.

Za krak koji je u kvaru rekao je da je i inače problematičan te kako je to samo jedno od mnogih mjesta gdje stare cijevi pucaju, zbog čega su ove godine počeli 134 milijuna kuna vrijedni radovi obnove vrelovodne mreže. Radovi će se nastaviti i na proljeće.

Klobučar vjeruje da će ova zima za Karlovčane biti posljednja s prekidima i kvarovima, koji će ubuduće biti iznimka, a ne pravilo.