'MUP PREUZIMA ODGOVORNOST'

Novi udar: Grad Split zabranio pozornicu i razglas na Rivi

04.06.2012 u 15:24

Bionic
Reading

'Ministarstvo unutarnjih poslova preuzima potpunu odgovornost za subotnju Paradu ponosa na Rivi i Grad Split s time više nema nikakve veze', objavio je splitski dogradonačelnik Jure Šundov, pa najavio još jedan udar na organizatore: neće im biti dozvoljeno postavljanje pozornice i razglasa. Dapače, bina koja je već tjednima montirana na Rivi do subote će biti rastavljena i uklonjena!

'To nije nikakva odluka ili zabrana, nego jednostavno citiranje zakona. Policija je procijenila da se radi o mirnom skupu kojega mogu osiguravati, premda je kontradiktorno da istovremeno pripremaju ogromne snage osiguranja, no što se tiče javnih gradskih površina - nadležnost nema nitko osim Grada Splita. A pogotovo ne policija', kazao nam je Šundov.

'Dakle, nitko ne smije na gradskim površinama postavljati uređaje, naprave, zvučnike, razglas ili pozornicu bez naše suglasnosti, a što se tiče Parade ponosa - mi smo već izdali suglasnost za postavljanje bine na Prokurativama. I to besplatno', dodaje Šundov.

Paradoksalno, upravo na Rivi prije nekoliko tjedana montirana je pozornica na kojoj se gotovo svakodnevno odvijaju razne manifestacije, no splitski dogradonačelnik je siguran da će do subote i ona biti uklonjena. 'Demontirat će se jer se ne radi o stalnom objektu i jer nema gradskog programa koji bi se na njoj održavao', kazao nam je Šundov.

Upitali smo ga zna li točan dan demontaže - pa je odgovorio da je 'to jednako kao da ga pitamo kada će voda početi teći kroz neku vodovodnu cijev'. No, eto, pozornice do subote definitivno neće biti na Rivi.