POTRAGA ZA ANTONIJOM BILIĆ

Novi trag: Policija se približila vozaču kamiona!

Bionic
Reading

Policija 13 dana potrage za Antonijom Bilić ima novi trag. Riječ je o muškarcu koji je također stopirao na čikolskom mostu i koji je možda vidio tablice kamiona u koji je 17-godišnjakinja ušla

Radi se o muškarcu između 50 i 60 godina, izrazito mršave građe koštunjavog lica, prosijede kose, pretpostavljamo da je stanovnik nekog od sela u zaleđu Drniša. No što je s kamionom i traženim vozačem? 'Imamo konkretne pokazatelje, no kako je sve u fazi provjere - zasad ne možemo davati točne podatke', rekao je Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske.

Ono što se zna, jest da se nijedna od 380 ispitanih osoba koje sliče objavljenom fotorobotu ne dovodi u vezu s Antonijom. I dalje se pregledavaju snimke nadzornih kamera na autocestama, graničnim prijelazima, odmorištima. Vještače se još neki odjevni predmeti pronađeni u jučerašnjoj potrazi. Obaviještene su i susjedne zemlje.

Radimo s dva tima, dvoje spasilaca i dva vozila. Idemo na most gdje je osoba nestala, sjedamo u jedan automobil i putujemo tom rutom kojom je vjerojatno i ona putovala, pa ćemo razmišljati, gledati sa strane gdje bismo mogli, šta bismo mogli još pogledati, rekao nam je Anton Vukičević, pročelnik GSS-a Šibenik. Neće stati, tvrde pak u policiji, dok ne pronađu Antoniju Bilić, piše hrt.hr.

Snimke kamionskih tragova

Na osnovi snimki iz helikopterskog nadzora terena Petrova Polja i tamošnjih naselja ponovno ćemo se vratiti na četiri, pet lokacija na kojima će se izvršiti dodatni izvidi - rekao nam je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić i dodao: - Imamo snimke visoke rezolucije s reprodukcijom detalja tragova širokoprofilnih guma koje će se dodatno analizirati radi mogućih atipičnih okretanja na mjestima koja nisu uobičajena za kamione.

'Sjest ćemo u automobil na mostu preko Čikole i pokušat ćemo na pomalo čudan način, na način kako to dosad nismo činili, razmišljati i dokučiti što se moglo događati toga dana kada je Antonija nestala. Onda ćemo se voziti u smjeru Splita i vidjet ćemo što ćemo dalje', iznio je jutros iza 10 sati u Drnišu Anton Vukičević, šef šibenske ekipe Gorske službe spašavanje, plan daljnje potrage za nestalom djevojkom Antonijom Bilić.

Tragalo samo četiri GSS-ovca

Za razliku od dana ranije, kada su stotine pripadnika GSS-a i drugih građana pomno pretraživalo drniški kraj i šire području, u nedjelju ujutro je potraga nastavljena u znatno manjoj mjeri: s traženjem je nastavilo četvero spašavatelja iz Drniša i Šibenika. .Naime, glavnina tragača iz GSS-a se još sinoć vratila u svoje matične postaje uz jednu od najopsežnijih potraga u svojoj povijesti jučer imali i pet paralelnih akcija i intervencija diljem Hrvatske.

'Nakon što smo pročešljali ovaj dio prostora za koji smo mislili da bi još mogli biti neke točke koje nisu dovoljno istražene, preći ćemo na ovaj drugi plan', pojašnjavao je Vukičević na željezničkom kolodvoru u Drnišu plan nedjeljne potrage svojim kolegama, pokazujući prstom lokacije na karti prostrtoj po 'haubi' GSS-ova vozila.

Potom su krenuli 'češljati' pojas uz cestu od Drniša prema Vrlici, te uokolo kamenoloma u Parčiću, no izuzev omanje gomile navaljanih ovećih kamenja na skretanju na jedan od sporednih puteljaka, nisu nailazili na ništa sumnjivo.Stoga su i sjeli u GSS-ov golf na mostu preko Čikole i krenuli u neizvjesnu potragu u smjeru sela Kričke, gdje se nalazi dom Antonijine obitelji, pa dalje u smjeru Muća.

U međuvremenu GSS-ovci su s velikom zahvalom ispratili dvojicu mladića: Luku Kazimovića, 26-godišnjaka iz Samobora, te Nikolu Šešerka, 18-godišnjaka iz Zagreba. Njih su dvojica, naime, dan ranije po prvi put susreli na zagrebačkom željezničkom kolodvoru s namjerom da pomognu u potrazi za nestalom djevojkom, primijetivši na Facebooku zamisao da svi zainteresirani pomognu u potrazi. Na put su se, ipak, zaputila samo njih dvojica, te su se jučer priključila GSS-ovcima u potrazi.

'Ne znam što bih rekao: htio sam pomoći. Imao sam slobodan dan i slobodan vikend i odlučio sam dati svoj doprinos. Bilo mi je glupo sjediti doma i ne učiniti ništa,. Nadam se da će moj šef u Samoboru imati razumijevanja za ovo', kaže Luka Kazimović.

'Bilo je to veliko iskustvo. prešli smo desetak kilometara u pretrazi. Žao mi je samo što se na ovo odazvalo tako malo ljudi. Nadam se ipak da će sve završiti dobro', dodaje i Nikola, kojega je zajedno s Lukom u smjeru Zagreba jutros prema njihovim kućama odvela skupina GSS-ovih članova iz Vinkovaca.

Potraga se nastavlja, a u policiji su danas kazali kako su službeno razgovarali s 380 osoba te kako ijedan od dijelova odjeće koji su jučer pronađeni nije pripadao nestaloj djevojci.