i napadači maloljetni

Novi slučaj vršnjačkog nasilja, u Pazinu pretučen osnovnoškolac, završio je u bolnici

25.10.2023 u 21:29

Bionic
Reading

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja, u Pazinu u Istarskoj županiji. Službenih informacija nema previše s obzirom na to da su svi uključeni u slučaj - maloljetnici.

Kako je HRT doznao od policije zaprimljena je prijava da se u utorak oko 8.30 u jednoj od glavnih ulica u središtu Pazina dogodio slučaj vršnjačkog nasilja. Prema informacijama iz policije javna televizija navodi da su dvojica maloljetnika pretukla jednog dječaka. Dodali su da je kriminalističko istraživanje u tijeku te da je to sve što u ovom trenutku mogu potvrditi.

Ekipa HRT-a uspjela je doći do ravnateljice strukovne škole i gimnazije Jurija Dobrile koja je potvrdila da jedan od napadača dolazi iz te škole. Potvrdila je da je upoznata s detaljima napada, ali zbog zaštite interesa djece ni sa čime neće izlaziti u javnost bez koordinacije s mjerodavnim službama.

Neslužbeno se doznaje da pretučeni dječak dolazi iz pazinske osnovne škole i polaznik je osmog razreda. Nakon napada s majkom otišao je na hitnu odakle je upućen na liječenje u bolnicu na Kantridi.

'Jučer ujutro dobili smo informaciju od same majke djeteta i dječaka koji je bio s njom da se dogodio incident ovdje na šetalištu prije početka nastave. Oni su imenovali učenika naše škole i nakon toga su se uputili na hitni prijem. Mi smo odradili razgovor s učenikom, s roditeljima, prijavili svim drugim nadležnim institucijama o tom nemilom događaju. Donijela sam rješenje o udaljavanju učenika iz odgojno-obrazovnog procesa dok ne izrečemo pedagošku mjeru sukladno pravilniku', rekla je ravnateljica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Suzana Poropat-Božac.