udaljena s dužnosti

Suspendirana ravnateljica škole u Karlovcu jer nije prijavila vršnjačko nasilje

15.09.2023 u 10:51

Bionic
Reading

Dosadašnja ravnateljica karlovačke osnovne škole Grabrik Darija Begedin udaljena je s dužnosti jer se protiv nje vodi kazneni postupak na Općinskom sudu u Karlovcu zbog nepoštivanja Protokola o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić izjavio je Hini da se suspenzijom ne pokušava prejudicirati optužujuća odluka suda, ali na ravnateljskoj dužnosti ne može ostati nijedna osoba protiv koje se vodi kazneni postupak.

"U tom će se postupku utvrditi sve činjenice, ravnateljica će, vjerujem, imati što reći u svoju obranu, ali do pravomoćnosti presude ili do obustave kaznenog postupka bit će na snazi njena suspenzija", rekao je gradonačelnik.

Begedin će za vrijeme postupka primati dvije trećine plaće.

Mandić je poručio kako i ovaj primjer pokazuje da svi u obrazovnom sustavu moraju dati sve od sebe da bi sustav dobro funkcionirao uz poštivanje svih pravilnika.

U konkretnom slučaju vodi se postupak za neprijavljivanje vršnjačkog nasilja nad dječakom koji je na školskom igralištu zadobio ozljede, a ravnateljica škole i pedagoginja Katarina Šegina-Grgurić to nisu nikome prijavile.

Potvrđivanjem optužnice ravnateljica Begedin se tereti da nije postupila sukladno nacionalnom protokolu i školskom pravilniku o vrščnjakom nasilju, rekao je Mandić.