trojica uhićena

Isti napadači koji su u centru Pule tukli maloljetnika, napali još jednog mladića

21.09.2023 u 20:45

Bionic
Reading

Nasilje se dogodilo u centru grada. Usred bijela dana. Nekoliko tinejdžera šamaralo je svog vršnjaka. Nova TV doznaje da im to nije prvi put

Policija je dojavu zaprimila i od roditelja napadnutog učenika. Pokrenuta je istraga. Kako doznaje Dnevnik Nove TV, trojica napadača su uhićena, a dio ih je priveden na obavijesni razgovor. Nisu svi iz iste škole.

Dogodio se i još jedan incident. Isti napadači napali su još jednog mladića. Slučaj je prijavljen i uredu pravobraniteljice za djecu.

"Postupat ćemo tako da zatražimo izvješća o poduzetim mjerama od tijela koja su nadležna za postupanje. Dakle, od policije do centra za socijalnu skrb i vidjet ćemo da li će postupati državno odvjetništvo i na kraju sud za mladež ako se utvrde elementi kaznenog djela", kazala je Sanja Vladović, savjetnica pravobraniteljice za djecu.

Prema podacima policije, vršnjačko nasilje je u porastu. Prošle godine procesuirano je 418 počinitelja koji su svojim ponašanjem ugrozili ili oštetili 654. djece.

"Sve ćešće nam se obraćaju roditelji s pritužbama da djeca trpe psihičko, emocionalno nasilje od vršnjaka u školi. Tako što ih vršnjaci vrijeđaju, ponižavaju, isključuju od skupine", kaže Vidović.