AUTOMOBILIMA I PJEŠICE

Novi punkt za testiranje u splitskoj trajektnoj luci, gužve zasad nema

30.11.2020 u 09:15

Bionic
Reading

U splitskoj trajektnoj luci, na vanjskom vezu inače predviđenom za privezivanje kruzera, otvoren je punkt za 'drive-in' testiranje na koronavirus. Građani su počeli pristizati već rano ujutro, no nije se stvarala veća gužva: u svakom trenutku u redu je bilo dvadesetak automobila u jednoj i nekoliko pješaka u drugoj traci

Ovaj punkt zapravo bi trebao biti zamjenska lokacija za onu na Križinama, gdje su se redovito stvarali veliki redovi i bilježeno je dugo čekanje. Po ponedjeljku ujutro čini se da su vozači s automobilima bez problema preusmjereni prema luci, no građani koji na testiranje dolaze pješice ipak su se radije odlučili na Nastavni zavod za javno zdravstvo u Vukovarskoj ulici, te su se ondje počele stvarati gužve.

'U luci zasad nema problema. Angažirano je četvero djelatnika u dvije linije', kazala je za tportal ravnateljica ovog zavoda Željka Karin.

Testiranje u trajektnoj luci obavljat će se od 7 do 13 sati, a pristupiti mu mogu jedino osobe s liječničkom uputnicom i narudžbom preko online sustava.

I na ovoj lokaciji obavljaju se isključivo standardna PCR testiranja. Premda i u Splitu postoji mogućnost provođenja brzih antigenskih testova, oni se zasad ne koriste izuzev u rijetkim pojedinačnim slučajevima. Po riječima Željke Karin, brzi testovi najviše smisla imaju kod osoba s indikacijama bolesti i stoga se koriste mahom uz liječničku uputnicu. U idućem razdoblju mogli bi se koristiti i u većim kolektivima poput tvrtki, ukoliko se pojavi više osoba sa simptomima.

  • +4
Split Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL