U V. izbornoj jedinici

Novi problemi za Škoru: Na listu stavio načelnika koji je kažnjen zbog sukoba interesa - svom kafiću dao u zakup javnu površinu

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 28.06.2020 20:26
  • Objavljeno 28.06.2020 u 20:26
Miroslav Škoro - ilustracija

Miroslav Škoro - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric

Martin Kordić, osmi kandidat na listi Domovinskog pokreta u V. izbornoj jedinici, osoba je koju je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa 25. siječnja prošle godine kaznilo s 5000 kuna jer si je kao načelnik općine Vođinci dao u zakup u 2014., 2015. i 2016. javnu površinu za ugostiteljski obrt čiji je vlasnik, čime je je prekršio prava dužnosnika.

Povjerenstvo je predmet dostavilo na daljnje postupanje tužiteljstvu radi utvrđenja ništetnosti ugovora. Postupak protiv Kordića pokrenut je na 161. sjednici Povjerenstva još 15. prosinca 2016., a odluka o pokretanju postupka Kordiću je dostavljena 19. veljače 2018. godine.

U svom očitovanju Kordić je potvrdio da je kao načelnik općine Vođinci i kao vlasnik obrta U2 za ugostiteljstvo, trgovinu i usluge sklopio ugovore o zakupu javne površine u 2014., 2015. i 2016. godini i da je istovjetne ugovore sklapao još od 2001. godine kad nije bio općinski načelnik, otkrio je Jutarnji list.

Naveo je kako ima zaposlenog poslovođu, ali da on nije imao ovlast za sklapanje i potpisivanje ugovora pa ih je on morao potpisivati što je bilo suprotno Zakonu o sprečavanju sukoba interesa. Povjerenstvo je tijekom postupka ustanovilo da Kordić u svojoj imovinskoj kartici nije skrivao da je vlasnik ugostiteljsko-trgovačko-građevinskog obrta U2 sa sjedištem u Vinkovcima.

Podsjetimo, na listu Domovinskog pokreta u 8. izbornoj jedinici Škoro je stavio bivšu općinsku državnu odvjetnicu iz Pazina Davorka Smoković koja je nedavno i pravomoćno osuđena za korupciju, odnosno pogodovanje kontroverznom poduzetniku Draženu Golemoviću u istrazi što je protiv njega vođena.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!