KADROVSKE PROMJENE

Novi news direktor televizije N1 je Tihomir Ladišić

22.09.2015 u 17:31

Bionic
Reading

Novim news direktorom N1 Zagreb, odlukom Uprave kompanije imenovan je Tihomir Ladišić. Kao novinar i urednik Tihomir Ladišić od prvog je dana dio tima koji je stvarao brz i točan, relevantan te svakodnevno citiran i prenošen news program N1 televizije.

Televizija N1 je regionalni partner globalne televizijske mreže CNN, za koju je Tihomir Ladišić ovih dana uživo izvještavao o izbjegličkoj krizi u Hrvatskoj.
N1 ovim naglašava svoju odlučnost da još snažnije i odlučnije nastavi svoj razvoj i bude relevantan, gledan i utjecajan i na televizijskom tržištu, ali i na svim svojim multimedijalnim platformama i društvenim mrežama, objavila je N1 na svojem portalu

Tihomir Ladišić rođen je 1966. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i dodatno se usavršavao u SAD-u na Sveučilištu u Knoxville Tennesseeu. Svoj dugogodišnji novinarski rad započeo je na Hrvatskoj radioteleviziji kao novinar, ratni izvjestitelj te urednik emisija Slikom na sliku, Dnevnik i Otvoreno. Kao producent i novinar od 2005. do 2008. godine radio je na američkom Fox News Channelu. Sudjelovao je u stvaranju prvog 24-satnog news kanala u Hrvatskoj - 24sata TV. Dosad je izvještavao iz kriznih i ratnih sukoba u Iraku, Afganistanu, Pakistanu, Jordanu, Kuvajtu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, BiH te Kosovu. Nagrađen je godišnjom nagradom HRT-a te godišnjom nagradom Hrvatskog novinarskog društva.

N1 od 1. listopada kreće sa novim i još bogatijim programskim rasporedom, te se radujemo novim emisijama i projektima koje smo pripremili za gledatelje, najavljuju iz ove regionalne televizije.

Prvi direktor N1 bio je Dubravko Merlić, a na početku je i među akvizicijama ove televizije bio i Zoran Šprajc, koji je u međuvremenu prešao na RTL. Nakon Merlićeve smjene, naslijedio ga je Zoran Stevanović, poznati urednik iz Sarajeva koji je radio na CNN-u. Sada tu duznost preuzima Ladišić koji je do sada radio najgledaniji i najjači segment N1, ranojutarnji informativni program pod nazivom 'Novi dan', a pred njim se nalazi težak posao razvoja cjelokupnog programa N1 u Hrvatskoj.