UGLAVLJEN DATUM

Novi izbori u Grčkoj 17. lipnja

Privremeni grčki premijer Panagiotis Pikrammenos i grčki predsjednik Karolos Papoulias

Privremeni grčki premijer Panagiotis Pikrammenos i grčki predsjednik Karolos Papoulias

Izvor: Reuters / Autor: John Kolesidis

Novi parlamentarni izbori održat će se u Grčkoj 17. lipnja i pripremit će ih krizna vlada koju vodi predsjednik državnog vijeća Panagiotis Pikrammenos, imenovan premijerom, doznaje se iz službenih izvora

Datum, koji je obznanila grčka agencija ANA, potvrdila su dvojica čelnika zemlje nakon sastanka šefova stranaka kod predsjednika republike Karolosa Papouliasa, radi imenovanja privremene vlade zadužene za vođenje tekućih poslova i pripreme izbora.

'Parlamentarni izbori će se održati 17. lipnja', rekli su Panos Kammenos, šef populističko-nacionalističke stranke Neovisni Grci i čelnik stranke Demokratska ljevica Fotis Kuvelis

Pikrammenos je telefonom rekao da namjerava osnovati ekipu od 12 do 13 članava, uz zadržavanje nekih dosadašnjih ministara.

Ti izbori, drugi u manje od dva mjeseca, odlučujući za zemlju nakon jačanja lijevo orijentiranih i stranaka koje osporavaju međunarodni plan štednje koji su za Grčku odredili vjerovnici zemlje.

Kammenos i čelnica Komunističke stranke KKE Aleka Papariga su rekli novinarima nakon sastanka da čelnici stranaka nisu postigli dogovor o premijeru i da Papoulias mora izabrati tehničku vladu kako predviđa ustav.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi