HASAN ROHANI

Novi iranski predsjednik plagirao doktorat?

27.06.2013 u 21:35

Bionic
Reading

Odlomci doktorske disertacije na temu 'Prilagodba šerijata na temelju iranskog iskustva' novoizabranog iranskog predsjednika Hasana Rohanija su plagirani. Britanski The Telegraph piše da je Rohani u svojoj doktorskoj disertaciji slagao rečenice iz knjige koju potpisuje jedan iranski autor

Dijelovi knjige Mohamada Hashema Kamanija, predsjednika iranskog Međunarodnog instituta za napredne islamske studije, pojavljuju se u Rohanijevoj doktorskoj disertaciji koju je obranio na Glasgow Caledonian Universityju, tvrdi Behdad Morshedi, a piše The Telegraph.

'Gospodin Kamani je usko povezan s režimom, ali je njegova knjiga objavljena u njegovo ime, a odlomci su gotovo identični onima iz doktorske disertacije novoizabranog iranskog predsjednika', rekao je Morshedi i dodao kako će poslati peticiju kojom će pozvati Sveučilište da mu oduzme titulu doktora znanosti.

Glasnogovornik Sveučilišta potvrdio je da je fakultet dobio istu optužbu od drugog aktivista u SAD-u, dodajući da će se Sveučilište pozabaviti tim pitanjem.

Prema nekim izvješćima, Rohani je možda svoju kvalifikaciju stekao u odsutnosti, s obzirom na to da se stjecanje titule poklapa s njegovim mandatom tajnika iranskog Vijeća za nacionalnu sigurnost, koji je trajao od 1989. do 2005.