MALO DOBRIH VIJESTI

Nova zapošljavanja u sisačkoj Željezari

03.01.2014 u 07:58

Bionic
Reading

Od kada je Željezaru preuzeo od američkog CMC-a, talijanski je vlasnik u ABS Sisak uložio 25 milijuna eura u modernizaciju i izgradnju novih postrojenja: Vakuum otplinjač, novu kransku stazu i 2 nova krana nosivosti po 25 tona, a rekonstruirano je i postrojenje kontinuiranog lijevanja.

'Mi sada možemo izaći s jednom modernom tehnologijom i na tržištu možemo konkurirati i po kvaliteti i po količini čelika', kaže menadžer čeličane Nikola Brodarac, uz najavu kako sljedeća godina za ABS Sisak, osim povećanja proizvodnje, znači i povećanje broja zaposlenih, što je za Sisak od posebnog značaja' - zaključuje županica Marina Lovrić Merzel.

'To će u proizvodnom procesu dovesti i dovelo je do toga da je to, u pravilu, podloga za sve daljnje investicije. Došli su do novog proizvoda, posebne kvalitete čelika i danas umjesto sedam, imaju mjesečnu proizvodnju od 25 tisuća tona. To govori o ozbiljnoj namjeri, ozbiljnoj investiciji, o daljnjem ulaganju i investiranju', ističe sisačko-moslavačka županica.

A sve će rezultirati i otvaranjem 70-ak novih radnih mjesta kroz nekoliko mjeseci, točnije, do lipnja 2014. Trenutno je u ABS-u 170 zaposlenika, a povećan obim poslovanja najavljuje potrebu za oko 250 radnika.