VIŠE OD 100 ŽRTAVA

Nova masovna grobnica u središnjoj Bosni

27.03.2014 u 14:30

Bionic
Reading

Stručnjaci Instituta za nestale osobe u BiH pronašli su novu masovnu grobnicu u središnjoj Bosni za koju se pretpostavlja da krije posmrtne ostatke najmanje stotinu bošnjačkih žrtava koje su likvidirali pripadnici srpskih snaga, izvijestili su u četvrtak mediji u BiH.

Po riječima glasnogovornice Instituta za nestale osobe Lejle Čengić, pripadnici instituta će zajedno s predstavnicima Državnog odvjetništva BiH uskoro početi s ekshumacijama u mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa.

'Izvršene su potrebne provjere i pripreme. Očekujemo pronalazak više od 100 žrtava iz proteklog rata', rekla je Čengić dodajući da početak rada na otkrivanju posmrtnih ostataka ovisi sada o Državnom odvjetništvu.

Glasnogovornik Državnog odvjetništva Boris Grubješić najavio je da će rad na terenu započeti čim se steknu tehnički uvjeti za to dodavši da je velik broj stručnjaka već raspoređen na drugim sličnim slučajevima.

Mediji navode kako se u novoj masovnoj grobnici nalaze tijela bošnjačkih civila iz Prijedora koji su ubijeni tijekom rata na području Donjeg Vakufa.

Na području BiH još uvijek se oko 9.000 osoba smatra nestalima te se traga za njihovim tijelima.