napad kombijem

Muškarac u Nottinghamu ubio troje ljudi, policija i dalje utvrđuje motiv

13.06.2023 u 10:48

Bionic
Reading

Britanska policija objavila je da još uvijek utvrđuje motiv napada u kojem je muškarac u utorak prije kamionom pregazio više ljudi u engleskom gradu Nottinghamu, ubivši tri i ranivši još tri osobe

Policija je objavila da su dvije osobe pronađene mrtve na cesti u središtu grada nešto poslije 4 sata ujutro, prije nego što su policajci upozoreni na još jedan incident nedaleko od grada, gdje je kombi pokušao pregaziti tri osobe. One su prebačene na liječenje u bolnicu. Još jedan muškarac pronađen je mrtav na drugoj cesti izvan središta grada.

Iz policije su dodali da na slučaju radi i protuteroristički odjel te pojasnili da je to uobičajena procedura.

  • +7
Napad u Nottinghamu Izvor: Profimedia / Autor: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

'Ovo je užasan i tragičan incident koji je odnio živote troje ljudi', rekla je šefica policije Kate Meynell.

'Vjerujemo da su sva ova tri incidenta povezana i imamo čovjeka u pritvoru. Ova istraga je u ranoj fazi i tim detektiva radi na utvrđivanju onoga što se točno dogodilo.' Zbog sumnje da je počinio ubojstvo uhićen je 31-godišnjak te je zadržan u policiji. Više je prometnica zatvoreno, a lokalna tramvajska mreža obustavljena u Nottinghamu dok policija rješava incident.

Novinarka Channel 4 Darshna Soni, pozivajući se na navodne svjedoke incidenta, tvrdi kako je jutros u 5.30 čovjek u bijelom kombiju u Nottinghamu u središtu grada naletio na dvoje ljudi, muškarca i ženu. Drugi svjedok tvrdi da je vozač kombija potom nožem izbo tri osobe.

Tramvajska mreža Nottingham Express Transit (NET) priopćila je da je obustavila sve usluge zbog 'velikih policijskih incidenata u gradu i predgrađima', javlja Guardian.