KRAJ POSLOVANJA

Njemački trgovac obućom zatvara više od stotinu prodavaonica i gasi dvije marke

11.12.2023 u 09:14

Bionic
Reading

Njemačka grupacija Deichmann gasi marke obuće Onygo i MyShoes. Onygo je robna marka za mlade. Planirano je zatvaranje trgovina koje prodaju ove dvije marke

Poslovanje robne marke Onygo s 28 poslovnica diljem zemlje bit će prekinuto najkasnije do 31. kolovoza 2024. To je potvrdio glasnogovornik tvrtke, piše Fenix magazin.

Onygo je podružnica Deichmann grupe. Onygo je svoju obuću i modni asortiman prvenstveno usmjerio na mlađe skupine kupaca.

Gašenjem ove robne marke pogođeno je 280 radnih mjesta.

'Deichmann nastoji ponuditi pošteno i društveno prihvatljivo rješenje za sve zaposlenike. Međutim, u interesu cijele radne snage, obveza je tvrtke prekinuti poslovne modele koji donose gubitke u slučaju sumnje', rekao je glasnogovornik.

Do kraja iduće godine Deichmann planira zatvoriti još jednu podružnicu. Riječ je o marki MyShoes s 61 prodavaonicom diljem Njemačke i 29 njih u Austriji.

I ovaj će brend biti uklonjen s tržišta najkasnije do 31. prosinca 2024., kako objašnjava glasnogovornik Deichmanna. Ovom odlukom obuhvaćeno je ukupno 750 zaposlenika. I za njih se traži 'društveno prihvatljivo rješenje'.