veliki dugovi

Prodaje se omiljeni trgovački lanac koji u Hrvatskoj ima 120 dućana

01.09.2023 u 08:18

Bionic
Reading

Zbog velikih dugovanja južnoafričke kompanije Steinhoff, u čijem se vlasništvu nalazi 72 posto maloprodajnog lanca Pepco, poljski trgovac će u budućnosti dobiti novog većinskog vlasnika

Pepco je posljednjih godina bio jedan od najbrže rastućih neprehrambenih diskontera u Europi. Osnovan je 1999. godine u Poljskoj.

Kako prenose poljski mediji, još uvijek nema službenih informacija o tome što će se događati s trgovcem koji nudi niske cijene na preko 3200 lokacija širom Europe. Samo u Hrvatskoj Pepco ima 120 poslovnica.

Steinhoff International multinacionalna je holding kompanija koja se fokusira na maloprodajni sektor s naglaskom na prodaju namještaja i kućanskih potrepština. U probleme su upali 2017. godine, kad je računovodstvena revizija otkrila niz nepravilnosti pa je šef tvrtke Markus Jooste bio primoran odstupiti.

Kada su se istrage proširile i na nekoliko drugih zemalja, otkriveno je ponavljanje računovodstvenih prevara. Unatoč tome, kako piše češki portal iDNES, uspjeli su isplatiti 447 milijuna eura vanjskim strankama te redovito isplaćivati bonuse menadžerima.