ilegalna prodaja

Njemačka policija zatvorila prodajnu platformu na Darknetu

03.05.2019 u 13:45

Bionic
Reading

stražni organi u Njemačkoj ugasili su jednu od najvećih ilegalnih prodajnih platformi unutar tzv. Darkneta, dijela interneta koji uglavnom služi za ilegalne radnje, priopćila je u petak policija u Frankfurtu na Majni

'Proteklih dana uhitili smo tri osobe u starosti od 22 do 31 godine koje su se nalazile iz ‚Wall Street Marketa’, druge po redu po veličini prodajne platforme u Darknetu', priopćilo je glavno državno tužiteljstvo u petak u Frankfurtu.

'Wall Street Market' je imao 1,15 milijuna mušterija i preko 5400 registriranih trgovaca. Platforma je služila za ilegalnu prodaju narkotika, 'ali i ukradenih osobnih podataka, krivotvorenih dokumenata i ilegalnog softvera.

Policija je zaplijenila i server preko kojeg je funkcionirala ova ilegalna platforma. U akciji je zaplijenjeno i gotovine u visini od 550.000 eura te nekoliko skupocjenih automobila.

Zatvaranju ilegalne platforme je prethodila višemjesečna istraga obavljena u suradnji s vlastima u SAD-u i Nizozemskoj, a u u istragu je bila uključen i Europol.

Vlasti u SAD-u su uhitile dvojicu osumnjičenih zbog prodaje narkotika preko Darkneta.