vođa al kaide

Nižu se reakcije na smrt Al Zavahirija

02.08.2022 u 07:27

Bionic
Reading

Nižu se reakcije na smrt vođe Al Kaide Al Zavahirija

PREDSJEDNIK SAD-a JOE BIDEN, U OBJAVI IZ BIJELE KUĆE

"Sada je pravda zadovoljena i ovog terorističkog vođe više nema. Bez obzira koliko dugo trajalo, bez obzira gdje se skrivali, ako ste prijetnja našem narodu, Sjedinjene Države će vas pronaći i izvući."

AMERIČKI DRŽAVNI TAJNIK ANTONY BLINKEN

"Suočeni s nespremnošću ili nesposobnošću talibana da se pridržavaju svojih obveza, nastavit ćemo podupirati afganistanski narod snažnom humanitarnom pomoći i zalagati se za zaštitu njihovih ljudskih prava, posebno žena i djevojčica."

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA SAUDIJSKE ARABIJE

"Zavahiri se smatra jednim od vođa terorizma koji je vodio planiranje i izvođenje gnusnih terorističkih operacija u Sjedinjenim Državama i Saudijskoj Arabiji."

KANADSKI PREMIJER JUSTIN TRUDEAU

"Smrt Ajmana al Zavahirija je korak prema sigurnijem svijetu. Kanada će nastaviti raditi s našim globalnim partnerima u borbi protiv terorističkih prijetnji, promicanju mira i sigurnosti i zaštiti ljudi ovdje, kod kuće, i širom svijeta."

BIVŠI PREDSJEDNIK SAD-a BARACK OBAMA, NA TWITTERU

"Večerašnja vijest također je dokaz da je moguće iskorijeniti terorizam bez rata u Afganistanu. I nadam se da pruža malu mjeru mira obiteljima 11. rujna i svima ostalima koji su patili od ruku Al Kaide. "

  • +9
Ajman al-Zavahiri Izvor: EPA / Autor: AKHTAR SOOMRO