LJUBLJANSKI GRADONAČELNIK DEMANTIRA MITO

'Nitko mi nije dao ni eura!'

09.02.2011 u 18:23

Bionic
Reading

Ljubljanski gradonačelnik Zoran Jankovič odbacio je optužbe da je kao nekadašnji direktor trgovačkog lanca "Mercator" dobio nezakonitu proviziju prilikom gradnje trgovinskog centra te tvrtke u Nišu u Srbiji

"Nitko mi nije dao ni eura, zato pozivam državno odvjetništvo da se stvar što prije procesuira", rekao je Jankovič u četvrtak na konferenciji za novinare u Ljubljani.

Mediji su početkom tjedna objavili da je policija podnijela kaznenu protiv Jankoviča i još trojice bivših članova uprave "Mercatora", zbog sumnje u zloporabu položaja. Mediji navode da je sumnjiva naplata 100.000 eura za poslove dobivanja građevinske dozvole koju je ishodila jedna tvrtka registrirana na Cipru.

Jankovič je na konferenciji za novinare to opovrgao, rekavši da on nije potpisao ugovor o dobivanju građevinske dozvole, nego da su to vodili i potpisali drugi članovi tadašnje uprave, ali da je uvjeren da je posao čist i da nitko nije dobio proviziju.

Jankovič je prošle jeseni dobio drugi četvorogodišnji mandat gradonačelnika Ljubljane, a povremeno se spominju i navodne njegove političke ambicije na parlamentarnim izborima 2012., što je do sada negirao.