LUKA BEBIĆ TVRDI

'Nisam vikao, u HDZ-u nisam bio dva mjeseca'

14.09.2011 u 11:51

Bionic
Reading

Potpuna je izmišljotina to da sam povodom afere o crnim fondovima u sjedištu HDZ-a rekao da smo svi sve znali, a da sada žele utopiti moju kćer, kazao je predsjednik Sabora Luka Bebić, demantirajući tako medijske napise koji su mu pripisali rečenu izjavu pozivajući se na osobe bliske premijerki

Stojim iza onoga što sam rekao prekjučer - da nije moguće da nitko u stranci nije znao za crne fondove, kazao je Bebić. Istaknuo je da su čiste izmišljotine ono što mu se stavlja u usta. 'Osim toga, u središnjici HDZ-a na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma nisam bio, prema mojoj procjeni, barem dva mjeseca, a sigurno najmanje mjesec dana', pojasnio je Bebić.

Naime, bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević spomenula je Bebićevu kći Asju Bebić u kontekstu isplate estradnih grla koja su pjevala u HDZ-ovim kampanjama i plaćana novcima iz crnih fondova.

Nakon što je u medije iscurio iskaz bivše HDZ-ove blagajnice Branke Pavošević o prljavom novcu koji je vladajuća stranka izvlačila iz javnih poduzeća i ustanova te kojim su plaćani pojedinci u stranci i najmanje tri predizborne kampanje, među vodeće ljude te stranke uvukla se prava panika. Mnogi od njih, koje je bivša blagajnica prozvala da su imali saznanja o crnim fondovima ili da su i sami koristili neproknjiženi novac, već nekoliko dana pokušavaju uvjeriti javnost da ništa nisu znali o porijeklu novca. Koliko su bili upućeni u mutne poslove stranke, prema svemu sudeći, morat će dokazati pred organima pravne države, u koju se tako rado zaklinju.