HLOVERKINA ISPOVIJEST

'Nisam profitirala od ulaska u HDZ'

27.01.2010 u 12:14

Bionic
Reading

Bivša glavna urednica HTV-a, kontroverzna Hloverka Novak Srzić, prekinula je šutnju intervjuom za tjednik Globus, u kojem tvrdi da nije bila pri punoj svijesti kad je ušla u HDZ, da od stranačke iskaznice nije profitirala jer je 'promet bio velik, a zarada mala'

Hloverka Novak Srzić kaže da su tvrdnje kako je radila za SIS puka izmišljotina, a što se tiče članstva u HDZ-u, naglašava da je u toj stranci bila 'samo par mjeseci'. Ušla je jer joj je dr. Franjo Tuđman, dok je igrao tenis na Šalati, predložio da postane članicom HDZ-a.

'Rekla sam OK, misleći da se sutra tog prijedloga neće nitko ni sjetiti. Međutim, već sutradan me nazvao netko iz HDZ-a, ne sjećam se tko je to bio, i podsjetio me na moje obećanje Tuđmanu. I tako sam ušla, ne baš pri punoj svijesti', objasnila je Hloverka Novak Srzić i dodala da joj je to bio 'višak u životu' jer nije profitirala. 'Dapače. Veliki promet – mala zarada!', rekla je Novak Srzić novinarki Globusa. U Partiju je, pak, ušla jer su joj svi prijatelji bili članovi.

Danas tvrdi da nije bila svjesna ni da je žele smijeniti s dužnosti glavne urednice Informativnog programa, iako su ti pokušaji trajali puna dva mjeseca. Nikolu Kristića optužila je da proizvodi kaos na Prisavlju, a ogorčena je zbog kolega koji su protiv nje protestirali s flasterima na ustima te tvrdi kako nije ni pomislila da su zbog nje lijepili flastere.

'Nisam ni znala da protestiraju protiv mene, bila sam kao Alisa u zemljičudesa. Među njima je bila djevojka koja je nekoć radila na desku, a ja sam joj podiglaplaću i dala joj emisiju koju nikad nije imala. Zato je ta slika zamene neobična, oni puni nekog čudnog gnjeva, a ja iskreno začuđena', priča bivša glavna urednica Informativnog programa na HTV-u. Intervju u Globusu iskoristila je i kao priliku da svima kojima je podigla plaću ili ih je unaprijedila spočitne nezahvalnost jer su protiv nje kasnije protestirali iako su prvo imali velike koristi. Za neimenovanu kolegicu je ustvrdila čak i da  joj nije samo pomogla u karijeri nego i da ju je udala.

O nastavku karijere kaže da joj više nitko ništa ne može, da joj je funkcija ionako bila 'tlaka' i da sad može 'saditi cvijeće i brati masline'. U svakom slučaju, nastavit će raditi 'Otvoreno', želi svoju, autorsku emisiju, a ako je ukinu, radit će bilo što.

'Odlično perem prozore i podove…', poručila je smijenjena glavna urednica Informativnog programa HTV-a.