NASLJEDNIK WII KONZOLE

Nintendo službeno najavio Project Cafe

25.04.2011 u 12:34

Bionic
Reading

Nakon brojnih nagađanja u posljednjih tjedan dana, Nintendo je i službeno potvrdio izlazak nasljednika konzole Wii 2012. godine, a konzola će biti predstavljena već ove godine

Prošli tjedan pisali smo i sve glasnijim nagađanjima o tome da Nintendo aktivno radi na nasljedniku Wii konzole, i to pod kodnim imenom Project Cafe. Sada je Nintendo potvrdio nagađanja i službenim izvješćem objavio nekoliko bitnih informacija:

 

- nova konzola, nasljednica Wii-ja, izlazi 2012. godine,

 

- Wii je dosad prodan u 86,01 milijuna primjeraka,

 

- nova konzola po prvi će puta biti demonstrirana na ovogodišnjem sajmu E3 koji se održava od 7. do 9. lipnja u Los Angelesu.

 

Kako nova konzola nije uključena u danas objavljena predviđanja za tekuću fiskalnu godinu koja traje do kraja ožujka 2012, predviđa se da će Project Cafe svjetlo dana ugledati nakon toga.

 

Konzola će sadržavati mnogo jači hardver no što trenutno postoji u PlayStationu 3 i Xbox 360, a osim već poznatih 'remote kontrolera' po kojima je poznat Wii, nova konzola trebala bi imati i klasičan kontroler kako bi se privukli hardcore gameri koji su zaobilazili Wii.

 

Glasine koje pak dolaze iz Microsofta i Sonyja tvrda da taj dvojac svoje nasljednike Xboxa 360 i PlayStation 3 spremaju za 2014. godinu.