NINTENDO OPET ISPRED SVIH!

Nintendo razotkrio revolucionarni 3DS

29.09.2010 u 14:45

Bionic
Reading

Nakon što su prije nekoliko dana procurile prve specifikacije o Nintendu 3DS, Nintendo je danas održao svoju godišnju press konferenciju te o nadolazećoj konzoli otkrio hrpu detalja

Nintendo 3DS, revolucionarna Nintendova konzola, najavljen je za 26. veljače sljedeće godine za Japan, dok bi se u Europi i ostatku svijeta trebao pojaviti mjesec dana kasnije. Konzola će stajati oko 300 američkih dolara, a prodavat će se u dvije boje, Aqua Blue i Cosmos Black.

 

Podsjetimo odmah na početku – Nintendo 3DS bit će prva konzola sposobna reproducirati 3D sliku bez ikakvih dodatnih pomagala poput naočala, a to će biti moguće zbog čak dva ekrana od kojih se sastoji.

 

Kao što je vidljivo na jednoj od objavljenih fotografija, konzola dolazi s postoljem za punjenje, AC adapterom za punjenje, olovkom za touch screen te uputama za korištenje.

 

 

 

Sama konzola bit će u dimenzijama 134x74 mm, debljine 21 mm te težine 230 grama.

 

Gornji ekran ima dijagonalu od 3,53 inča u rezoluciji 800x240 piksela, dok dijagonala donjeg ekrana ima 3,02 inča u rezoluciji 320x240 piksela.

 

Konzola također sadrži i tri kamere razlučivosti 0,3 megapiksela – dvije vanjske i jedna unutarnja. Osim kamera, u reprodukciji 3D prikaza pomažu i senzori za kretanje. Konzola, naravno, ima ugrađen i WiFi.

 

Što se ulaznih utora tiče, konzola ima utor za igre, SD kartični utor, utor za adapter te slušalice, a tu su i dva stereo zvučnika i mikrofon. Utor za igre identičan je onome Nintenda DS te će se zbog toga na konzoli moći igrati i naslovi namijenjeni konzolama DSi i DSi XL.

 

 

 

Da stvar bude bolja, na konzoli će se moći igrati čak i stare GameBoy igre, i to downloadom s 3DS Virtual Console servisa koji će Nintendo lansirati specijalno za 3DS konzolu.

 

Nintendo je u javnost pustio i novi promotivni video, no ne očekujte čuda s obzirom na to da je nemoguće prikazati mogućnosti 3D prikaza konzole u klasičnom 2D videu.

 

Nintendo 3DS - promotivni video

 

Osim o konzoli, na Nintendovoj konferenciji pričalo se i o igrama i tim je povodom objavljen i video koji sadrži isječke iz nekoliko naslova u razvoju između kojih su i Resident Evil, Metal Gear Solid, Street Fighter...

 

Nintendo 3DS - igre

 

O da, i nama je ispala Čunga-lunga iz otvorenih usta na prizore iz Resident Evila koji su apsolutno nevjerojatni za konzolu ovih dimenzija.

 

Prva lista dosad poznatih igara za Nintendo 3DS izgleda ovako:

 

Samurai Warriors Chronicle

Resident Evil Revelations

Super Street Fighter IV

Dynasty Warriors Musou

Ninja Gaiden

Dead or Alive

Kingdom Hearts 3D

Chocobo Racing 3D

Super Black Bass 3D

Super Monkey Ball

Sonic

Licca-chan 3DS

Animal Crossing

Kid Icarus: Uprising

StarFox 64 3D

Steel Diver

nintendogs + cats

Mario Kart

Pilot Wings Resort

Paper Mario

The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Marble Mania

Deca Sporta

Bomberman

Gundam

Super Robot

Dragonball

Pac-Man & Galaga

Ridge Race

Harvest Moon

Professor Layton and the Mask of the Miracle

Crash-City GP

VS-robo

Class of Heroes 3D x 3D

Combat of Giants Dinosaur 3D

Ghost Recon Tactics

Splinter Cell 3D

Driver 3D

 

Kako drukčije zaključiti ovaj osvrt nego reći da smo doista impresionirani i čini se da će Nintendo još jednom, kao i obično, ljestvicu postaviti vrlo visoko jer pedantni Japanci ništa ne prepuštaju slučaju. Tu su vrhunske specifikacije, 3DS Virtual Console servis, mogućnost igranja igara s prethodnih Nintendo konzola, pa čak i onih s Gameboya te vrhunski 3D naslovi. Jedva čekamo!