ANKETA POKAZALA

Nijemci žele da Wulff ostane predsjednik

06.01.2012 u 18:27

Bionic
Reading

Većina Nijemaca želi da predsjednik Christian Wulff ostane na dužnosti, iako većinu nije uvjerio njegov ovotjedni pokušaj da popravi štetu izazvanu pokušajem da spriječi objavu neugodnog skandala u novinama

Anketa javne televizije ARD pokazala je da 56 posto ispitanika vjeruje kako Wulff ne bi trebao dati ostavku zbog skandala koji šteti kancelarki Angeli Merkel, koja je 2010. poduprla njegovu predsjedničku kandidaturu.

Anketa je provedena u četvrtak, dan nakon što je Wulff dao televizijski intervju u kojem je rekao da je učinio 'golemu pogrešku' ostavljajući prošloga mjeseca glasovnu poruku uredniku visokotiražnog Bilda tražeći da zaustavi objavu priče o zajmu za kupnju kuće.

Njemački mediji prenijeli su da je Wulff zaprijetio 'ratom' i pravnim koracima ako Bild objavi priču. Oko 61 posto ispitanika reklo je da ih nije uvjerio Wulffov pokušaj ublažavanja skandala, no činjenica da ga većina podupire znači kako vjerojatno neće odstupiti s dužnosti, osim ako se u međuvremenu ne otkriju nove štetne pojedinosti.